Ainekset
1 sipuli
1/2 rkl öljyä
1 kananmuna
1/2 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa
1 rs (250 g) vegejauhista, esim. Pirkka
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl kuivattua timjamia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Ohje
Paahda sipulit kevyesti paistinpannussa, mausta hiukan suolalla ja mustapippurilla.
Hienonna persilja pieneksi silpuksi.
Yhdistä reseptin kaikki ainekset kulhossa. Anna taikinan levätä ja tekeytyä hetki.
Pyörittele massasta sopivan kokoisia pyöryköitä. Paista paistinpannussa tasainen väri vegepöyryköihin.
(voit käyttää sipuleiden paistossa käyttämääsi paistinpannua)
Tarjoile haluamasi lisukkeiden kanssa. Paksu turkkilainen jogurtti käy pyöryköiden dippikastikkeeksi sellaisenaan, tai voit halutessasi sekoittaa jogurttiin hiukan myös shiraza-kastiketta.