Ainekset
Kakkupohja
3 1/2 dl kaurajuomaa
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukka
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
Vuokaan
1 rkl margariinia
2 rkl Valo24h paahdettu rouhittu pellava + puolukkaa
Täyte
2 prk (150 g) maustamatonta kauralevitettä
200 g tummaa suklaata (55 %)
1/2 tlk kauravispiä
2 rkl tomusokeria
Kostutus
1/2 dl appelsiinimehua
Koristelu
1/2 tlk kauravispiä
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 rs pensasmustikoita
1/2 rs tuoreita vadelmia
1 kiivi
Ohje
- Pingota irtopohjavuoka (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoka Valo24h paahdettu rouhittu pellava -seoksella.
- Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.
- Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen edellisenä päivänä.
- Ota täytteen kauralevitteet huoneenlämpöön. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
- Vatkaa koko määrä kauravispiä vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaaseos, notkistetut levitteet ja tomusokeri. Kääntele lopuksi joukkoon puolet vatkatusta kauravispistä.
- Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä. Kostuta alin kerros kevyesti appelsiinimehulla ja lusikoi päälle täyte. Nosta päälle seuraava kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä pari tuntia.
- Mausta loppu kauravispi tomusokerilla ja levitä kerrokseksi kakun päälle. Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä! Resepti perustuu Pirkan Vegaaniseen suklaakakun alkuperäisreseptiin