Ainekset

Kakkupohja
3 1/2 dl kaurajuomaa
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukka
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa

Vuokaan
1 rkl margariinia
2 rkl Valo24h paahdettu rouhittu pellava + puolukkaa

Täyte
2 prk (150 g) maustamatonta kauralevitettä
200 g tummaa suklaata (55 %)
1/2 tlk kauravispiä
2 rkl tomusokeria

Kostutus
1/2 dl appelsiinimehua

Koristelu
1/2 tlk kauravispiä
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 rs pensasmustikoita
1/2 rs tuoreita vadelmia
1 kiivi

Valo24h-Vegaaninen-kakku-pellavarouhe-pellava-valo24h-pellavansiemen

Ohje

  1. Pingota irtopohjavuoka (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoka Valo24h paahdettu rouhittu pellava -seoksella.
  2. Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.
  4. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen edellisenä päivänä.
  5. Ota täytteen kauralevitteet huoneenlämpöön. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
  6. Vatkaa koko määrä kauravispiä vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaaseos, notkistetut levitteet ja tomusokeri. Kääntele lopuksi joukkoon puolet vatkatusta kauravispistä.
  7. Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä. Kostuta alin kerros kevyesti appelsiinimehulla ja lusikoi päälle täyte. Nosta päälle seuraava kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä pari tuntia.
  8. Mausta loppu kauravispi tomusokerilla ja levitä kerrokseksi kakun päälle. Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Resepti perustuu Pirkan Vegaaniseen suklaakakun alkuperäisreseptiin
© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »