Ainekset
Pohja
4 kananmunaa (luomu)
1 l piimää (luomu)
4 dl vehnäjauhoja (luomu)
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa (luomu)
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
Täyte
2 sipulia
400 g naudan jauhelihaa
15 g taco mausteseosta
1-2 tlk esikeitettyä maissia
150 g juustoraastetta
1 tuore chilipalko
Suolaa, mustapippurirouhetta
Viimeistelyyn
kourallinen tacosipsejä
1 kypsä avokado
puoli rasiaa (keltaisia) tomaatteja
halutessasi korianteri- tai persiljasilppua
tarjoiluun salsakastiketta
Ohje
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 15 min – puoli tuntia.
Piimä voi tuntua erikoiselta piirakan pohja-ainesosalta, mutta se tuo tietynlaista happamuutta taikinaan ja toimii raikkaiden päällysteiden kanssa todella hyvin! Pellava tuo pohjaan täyttävyyttä, sitovuutta ja paljon kaivattua kuitua!
Kaada seos uunipellille ja paista pohjaa 225 C asteessa keskiosassa n. 20 minuuttia.
Pannarin kypsyessä paista jauheliha ja sipulisilppu ja mausta suolalla, mustapippurilla, tacomausteella ja tuoreella chilillä.
Ota pannari/piirakka uunista ja lisää päälle jauhelihaseos + valutetut maissit sekä päälle juustoraaste.
Paista uunissa vielä n. 10 minuutta, kunnes juusto on sulanut.
Viimeistele piirakka ainakin tomaateilla ja tacosipseillä, mutta voit halutessasi laittaa päälle avocadopaloja, korianteri- tai persiljasilppua sekä salsakastiketta. Nauti heti!