Ainekset
5 dl sämpyläjauhoja
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl (50 g) juustoraastetta
50 g voita
1 ½ dl maitoa
Täyte
160 g kylmäsavustettua poronpaistia, tai 200 g palvikinkkua
1 iso suippopaprika
1 sipuli
2 prk (à 150 g) crème fraîchea
2 kananmunaa
1 ½ dl chilihilloketta (Naughty Burger)
1 dl persiljasilppua
2 dl (100 g) juustoraastetta

Ohje
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi. (Voi kannattaa ottaa huoneenlämpöön sulamaan hyvissä ajoin). Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja nypi reunoja hiukan korkeammiksi, jotta täytteen ainekset pysyvät pohjan päällä. Levitä täytteeksi ensin joko kypsä poro, tai kinkkusuikale. Voit halutessasi kuullottaa sipulia ja paprikanpaloja hetken paistinpannulla, mutta ne voi lisätä sellaisenaankin seuraavaksi. Sekoita kananmunat, crème fraîche ja chilihilloke keskenään. Kaada seos koko piirakan päälle. Ripottele seuraavaksi persiljasilppu piirakan päälle. Lisää lopuksi juustoraaste.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20-30 min.