Ainekset
6 porkkanaa
5 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrniä
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
¼ tl suolaa
Kuorrutus
150 g voita
3 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
Lisäksi
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrniä, tai
1 dl mantelirouhetta
Ohje
Raasta porkkanat monitoimikoneella raasteeksi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja rypsiöljy pienissä erissä munasokerivaahtoon. Lisää viimeisenä porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-50 min riippuen porkkanoista tulevasta nesteestä.
Valmista kuorrutus: Notkeuta hiukan sulanutta voita kierrevatkaimella. Lisää maustamattomat tuotejuustot, ja lopuksi tomusokeri, voit tehdä myös pienemmän määrän kuorrutetta.
Koristele joko mantelirouheella tai Valo24h paahdettu rouhittu pellava + tyrni -rouheella.