Ainekset

6 porkkanaa

5 kananmunaa

4 dl sokeria

2 dl rypsiöljyä

4 dl vehnäjauhoja

1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrniä

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

¼ tl suolaa

 

Kuorrutus

150 g voita

3 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa

3-4 dl tomusokeria

 

Lisäksi

1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrniä, tai

1 dl mantelirouhetta

Valo24h suomalainen pellavarouhe paahdettu pellava porkkanakakku

Ohje

Raasta porkkanat monitoimikoneella raasteeksi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja rypsiöljy pienissä erissä munasokerivaahtoon. Lisää viimeisenä porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-50 min riippuen porkkanoista tulevasta nesteestä.

Valmista kuorrutus: Notkeuta hiukan sulanutta voita kierrevatkaimella. Lisää maustamattomat tuotejuustot, ja lopuksi tomusokeri, voit tehdä myös pienemmän määrän kuorrutetta.
Koristele joko mantelirouheella tai Valo24h paahdettu rouhittu pellava + tyrni -rouheella.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »